MTB-SM

Någon slags sammanfattning om helgen.Det är härligt med tävling och mästerskap är de bästa, träffa trevligt folk, hänga med klubbkamrater. Mtb-bubblan är fantastisk!

Jag visste att motståndet skulle vara tufft både på XCE och XCO och att det skulle bli väldigt svårt att försvara mina två guld. Men jag skulle inte ge mig utan fight bara för det!

XCE
Näst snabbast i kvalet. Efter en evighetslång dag (kval kl 10:20, final ca 16:55) var det finaldags, det fanns en fålla jag ville ha, den tog såklart Ann som fick välja först. Alla visste att starten var grymt viktig, kanske viktigast på hela banan, var du inte först in på stig efter starten fick du i princip vänta till målrakan innan du hade möjlighet att köra om.
I kampen Rutinerad Elit.åkare vs orutinerad damVeteran var det lite som David och Goliat, Katten och råttan…ja ni fattar. Starten gick och det var galet jämnt tills vi kom till kurvan då jag blev uttryckt, alt jag var för feg (tufft, ja men helt sjysst/smart, jag hade gjort lika) fick ju ta nordens längsta kurva och var några meter efter direkt där, knaprade in lite i de snabba svängarna men sen var det inte mer med det och hon vann rätt lätt. Svårt att vara missnöjd efter det även om jag såklart ville vinna.

XCO
Lördag och XCO, min plan var att gå med kanonerna i början, spänna bågen och sen se vad planen blir efter det. Rasande fart uppför serporna och jag tror jag hade årets sämsta ben, i Tibro hade jag sånt flyt uppför och härligt tryck, den här dagen fanns ingenting, var med upp första varvet (Ann hade en liten lucka men jag låg bakom Cissi) men jag fick släppa, tänkte det skulle mattas lite brukar ju gå galet fort i början, men icke. Hitta mitt tempo, eller jag körde för allt jag hade med mina sega ben men det gick inte fortare helt enkelt, inte idag. 4 varv och redan andra gången uppför backen började jag få negativa tankar om hur jobbig den var, inte bra. Banan var brutalt jobbig, ingen vila och jag hade innan önskat en backe till, jäkla tur jag inte fick det! Det är en fantastisk bana att köra i träningsfart men i tävlingsfart är den inte förlåtande om du inte har den där dagen. Jag slet och kämpade mig igenom och när jag såg att Ann gick med cykeln var det rätt skönt att veta att jag kunde bli ifattåkt av en och ändå hamna på pallen. Fast det blev jag inte, åkte in på en andra plats rätt långt efter Cissi. Jag är nöjd att jag tog mig i mål, jag är inte speciellt nöjd med min kropp eller åkning men det fanns inte mer.

Efter lite vila var det rätt skönt att få hänga i lagningsfållan och se de andra plåga sig runt. A fick ju äran att köra 6 varv på den där banan och jag tycker han åkte hur bra som helst, kriga om en topp 10 i ett helt galet starkt startfält (50 st anmälda i H40 med veteranVMvinnare och OS-deltagande på meritlistan). Han hamna tillslut på en 13:e plats.

Min cykel har funkat klockrent, tack Uno Forsbergs cykel för att ni hjälper mig så jag kan cykla på så bra grejer! Och tack CaoutAB för support med energi. Bästa tack till Almby Ik, ni anar inte hur mycket stödet betyder, det kändes som någon skrek mitt namn hela vägen uppför alla 21 serpentinerna, så härligt, ni var liksom överallt, i backen, i branten så jag vågade släppa lite på bromsarna, nere på platten där det inte var platt (så jag orkade trycka på lite till), det betyder allt att ha så fantastiska klubbkamrater. Även extra tack till de fantastiska människorna Alexandra och Mattias som hyrde ut sin husvagn åt oss, boendet blev klockrent!

Och tack bästa A, för mek med hoj, langning, support, pepp, allt.

Dåligt med bilder, jag verkar inte ha fastnat på nån. Den här får sammanfatta helgen. Jag är ju trots allt nöjd med placeringen och att få dela glädje det är det allra bästa.
11745543_10153515760199359_3286564074722429260_nJag och Katarina, två Silvermedaljer i sprint.
Delad glädje, nästa år då tar vi tillbaka våra guld ;)

Nu tar vi semester jag och A, det ska bli hur härligt som helst.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s