Höstens tjejträning är igång!

Nu är höstträningen igång, och vilken start det blev. Deltagarrekordet rök och blev ett nytt svårslaget ett. 37 tjejer dök upp. Extra kul att det var så många nya ansikten (även om det blir ännu fler namn att lära sig, jag kämpar!). Det bästa är just när vi kan dela upp gruppen i två, där den ena tar det lite lugnare, vi vill ju att alla nya ska få samma möjlighet som de som var nya när vi startade för 3 år sen. Det är som jag nämnt förut lätt att tro att alla varit så duktiga jämt! Tänk vad många som har en sådan fantastisk resa framför sig med framsteg efter framsteg, underbart! Gårdagens lugna grupp bjöd på enkel stig med en liten spång (spångest) samt ett stockhinder. Nästan alla tog den lilla stocken innan träningen var slut (vissa ska tillbaka och kräva revansch) och på vägen tillbaka tror jag faktiskt att alla lät bli att kliva av vid spången. Tänk va nyttigt det är att åka med andra och se att det går, “Kan hon kan jag”.

20160816_182905

Min mobilkamera har en del att önska, eller så åkte tjejerna så fort. Har du förslag på liten bra kamera så tar jag tacksamt emot det.

Något som är så roligt med tjejgruppen är blandningen av ålder, helt plötsligt är det någon som känner igen sin gamla lärare. Igår hade vi besök utav två av klubbens duktiga ungdomstjejer.  Det finns inte en massa klädkoder, man får cykla på vad man vill, som en gammal Avanti med fälgbromsar (den cykeln råkade dessutom hoppa över stocken, jodå, nybörjargrupp var det). Det är ok att låta saker “mogna” och inte köra överallt på en gång.

Tjejträningen är bland det roligaste som finns och jag hoppas vi blir minst lika många nästa gång, då blir det backteknik. Är du sugen på att veta mer om upplägg, schema, tider. Släng iväg ett mail eller så hittar du info på Almbys hemsida. Vi har även en facebookgrupp som är kanon att ha koll på. För träningar eller för att hitta sällskap på sina turer.

20160816_180021

Advertisements

2 thoughts on “Höstens tjejträning är igång!

  1. Så nyfiken på ert upplägg! Kör ni nästan enbart varvbanor, eller distans oxå? Olika stigar/varvbanor/svårighetsgrad med grupperna? Jag funderar på om vi kör för svåra grejor ibland?! Vill ju inte skrämma bort tjejerna men samtidigt är det ju stig o teknik som är så kul att visa/lär ut:) Vi vill ju dela med oss av de vi tycker är så himla kul o det är stig! (Grusvägsdistans kan man ju cykla själv)!
    Funderar på om jag o Victoria skulle kunna få till ett “studiebesök” på eran Tjejträning nån gång! /Lisa OK Tyr

    • Självklart får ni komma och hälsa på! Bara roligt. Vi kör nästan bara varvbanor. Fokus små bitar, inte så mycket distans. Försöker drla gruppen i en lugnare och en för mer erfarna. I början när vi var färre letade vi banor som verklugen skulle passa alla oavsett nivå. Nu är det svårare, många har blivit så bra! Vi kör ikväll, teknik uppför/utför nästa är om 2 veckor, då är det teknik på stig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s