Säsongssummering – det blir inte alltid som man tänkt sig

Hur summerar man en säsong som inte alls blev vad man hade hoppats på? Den enkla och korta versionen kan nog skrivas med några få ord. Sjukdom. Stress. Mera sjukdom. Trött. Och avslutas med lite mer sjukdom. Den längre versionen är lite mer än bara sjukdom.

Sjukdom, mentalt trött och dåligt självförtroende
Jag kom igång med vinterträningen rätt bra, kände mig starkare och tryckte mer watt på monarken än tidigare. Sen kom influensan och tog ett par veckor av träningen men det kändes ändå inte som skrik och panik när jag drog igång igen. Fast det var nog där och då, efter sjukdomsperioden som jag började nalla för mycket på energikontot. Tiden räckte inte till. Plugg, jobb, träning, livet. Dygnet hade inte tillräckligt med timmar. Försökte kanske träna ifatt lite, vilket såklart inte går. Och det är alltid lätt att vara efterklok. I april var jag trött, jättetrött och stressad. Fick även en fråga från en person i samband med ett mindre bra resultat om jag ens hade tränat i vinter. Tänk vad små ord kan vara svåra att skaka av sig, den där meningen har förföljt mig hela året. Jag har tvivlat på att jag kan cykla, tvivlat på min förmåga mest hela tiden. Här har jag slitit, vänt och vridit på dygnets timmar, planerat, försökt få ihop det och så tror någon att jag inte ens tränat. Är jag så dålig? Såklart kan man ju säga att det är bara att inte ta åt sig, men ibland är det inte så “bara att”. Speciellt om man redan tvivlar på sin förmåga. Osäkerheten har liksom följt med hela tiden. Mentalt har jag inte orkat satsa på stigarna utan det har mest blivit mellanmjölk. Helt plötsligt åker man långsammare än man gjort tidigare, blir ännu osäkrare och vips går spiralen åt fel håll. För att åka fort på stig behövs mer än bara starka ben. Du behöver orka mentalt, vara 100% där, våga lita på att du kan och vara fokuserad. Det funkar inte om huvudet är trött. Iallafall inte för mig.
20160917_111530.jpg

Tävlingarna
Jag har inte alls tävlat så mycket som jag vill det här året. Det har berott på ett jobbschema som inte riktigt funkat ihop med tävlingsschemat. Jag hoppas på ändring till nästa säsong och det verkar som vi ska ändra lite på jobbet till det bättre. Fortfarande varannan helg men inte riktigt lika. Sen har sjukdom stoppat mig, blev sjuk lagom till SM, trist men inte mycket att göra åt. Men det är ju där man vill vara med och fajtas. Kanske sa kroppen att du har semester, du ska vila!
20160430_162939.jpg

Men vad gick bra då?
Alltså, jag tror ju inte på att bara gräva ner sig och tycka synd om sig själv. Det är bättre att fokusera på vad som gick bra och hur man kan lösa det som inte funkade, hur kan jag göra annorlunda, lägga upp det så att alla delarna fungerar. Vissa saker var ju faktiskt trots allt bra. De få tävlingar jag körde gick bra. Jag kunde även om jag enligt mig själv körde ganska dåligt ändå vinna eller få en bra placering. Jag har blivit starkare det vet jag, det finns att bygga på till nästa säsong. Jag känner mig beredd att träna hårt i vinter för att ge mig själv bästa möjliga förutsättningar. Extra kul är att det gått så himla bra för A den här säsongen. Nästa år tror jag ännu mer på honom.

Vi har haft härlig cykelsemester i Rörbäcksnäs och Trysil, dit vill jag igen. Vilket ställe att åka till. Kanon för ett träningsläger då det har allt. Uppför, utför och teknik. Sen blir jag helt lycklig av miljöerna och lugnet. Jag vill liksom inte åka därifrån.
20160728_120341_15

Tjejträningen! Vilket kliv vi tagit i år igen! Sjukt roligt att vi bara blir fler och jag undrar vart det ska sluta. Ni är fantastiska och ger mig så mycket energi. Ser fram emot fler tjejträningar nästa år.

Tack!

Tusen tusen tack till mina samarbetspartners som trots att det kanske inte gick som förväntat ändå finns där och stöttar. Jag är så otroligt glad och tacksam för den hjälp jag får av er. Nu tar vi nya tag inför nästa säsong, då med mindre sjukdom och mera race :)

Uno Forsberg Cykel
Citykliniken
Caout AB

17409904-xzxPbcityklinikenuntitled

 

20160826_171521.jpg

 

Advertisements

6 thoughts on “Säsongssummering – det blir inte alltid som man tänkt sig

 1. Jag tror att det kan vara bra att ha någon form av mellanår, inte fullt av stress eller sjukdom men så att huvudet får vila lite från tävling. Göra annat och känna sig ännu mer taggad inför nästa år. Jag håller med dig lite om att det är svårt att fokusera när huvudet inte är med och att det är så himla lätt att hamna i en ond spiral när det börjar gå lite långsammare eller dåligt (i ens eget tycke) och att det år så svårt att inte ta åt sig.

  Visst är det lite underligt att en blir så lätt sjuk i bland, när man egentligen borde vara frisk eftersom man faktiskt rör på sig. ..eller så är det väl det som är problemet..att man kanske rör på sig lite för mycket när kroppen säger vila ;-)

  Jag kommer att köra lite tävlingar till sommaren, inte många men det blir tävlingslicens. Jag kände i somras som gick åt till att leka och nöta tekik att jag saknar tävlingspåslaget lite. Saknar att få jaga starka tjejer som dig!
  God jul Lina.

  • Absolut, kan det vara bra att mellanlanda lite. Har man för mycket på schemat tror jag inte det spelar så stor roll om man tränar. Jag har pluggat mer än heltid och jobbat heltid samt tränat hårt, att då dessutom bara vara helt ledig var 4:e helg har inte fungerat så bra, svårt att få slappna av då. vilan är ju minst lika viktig som träningen.

   Kul att du ska tävla lite mer nästa år, kommer gå undan! :)

   God Jul Helena

 2. Kommer bli kul att se dig på nya hojen! Hoppas kunna vara med på fler tjejträningar 2017. Och även om det är svårt att låta bli att lyssna på negativa dumstrutar, jag vet, så försök glömma dom. Du är grym Linda både som cyklist och förebild! God jul och gott nytt år!

 3. Pingback: Nybörjare på Sushi och renoverad rygg | Linda Meijer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s